Trip

Trip mee op de dunne lijn tussen vrijheid en verantwoordelijkheid. Tussen hallucineren en realiseren. Over stoned zijn als een kieken. of een garnaal. En nuchter zijn als … als wat eigenlijk ?

HET VERHAAL

Het heeft geen zin om het te ontkennen: drugs gebruiken is gewoon leuk. Jij bent toch niet zoals de anderen, jij loopt niet mee in het rijtje, jij laat je hoofd niet leegvreten door de norm-aal.

Langzaam maar zeker ontdek je de andere kant van het verhaal. Vrienden die verdwijnen, een relatie die stukloopt, emoties die op hol slaan en plots is elke dag niet meer dan een streepje op een betonnen celmuur…

Trip neemt je mee in het hoofd van een druggebruiker. Laat je je verleiden door zijn pleidooi? Wij praten een uur. Maar jij hebt het laatste woord. Schuldig of onschuldig; dat is de vraag.

DE MAKERS

Trip schakelt bliksemsnel tussen humor en emotie, comedy en theater, tekst en live muziek. De cabaretervaring van Frank Van Erum met het duo Gino Sancti is duidelijk voelbaar en maakt de voorstelling uitermate geschikt voor jongeren. Frank deed ook ervaring op als drugsdealer Renzo uit Thuis.

Schrijver Mattias De Paep is theaterauteur met jarenlange ervaring in het ontwikkelen van educatief theater. Zijn confronterende, uitgekiende taal weet de aandacht van jongeren vast te houden zonder ooit de gemakkelijkste weg te kiezen.

IN SAMENWERKING MET DE SLEUTEL

‘Trip’ kwam tot stand onder het goedkeurend oog van De Sleutel. Zij richten zich naar mensen met drugproblemen en risicogroepen met een aanbod van preventie, crisisopvang, ambulante en residentiële hulpverlening. We willen hen bedanken voor de inhoudelijke ondersteuning.

“Deze voorstelling zal een interessante instap zijn om te werken rond de problematiek van drugs, experimenteren, gebruik, misbruik, verslaving en ontwenning. U kunt het voorbereiden en achteraf verwerken aan de hand van activiteiten uit ons lessenpakket ‘Unplugged project’.”
Johan Van De Walle, preventiemedewerker en trainer van De Sleutel

Meer dan 250 voorstelling voor scholen en preventiediensten, een publiek van meer dan 30.000 jongeren, 4.300 fans op Facebook en dat in nog geen 3 jaar tijd: Trip is een succesverhaal waar we ontzettend trots op zijn.

PRAKTISCHE INFO

 • Genre: Cabaret
 • Duur: 55 minuten zonder pauze
 • Maximum aantal toeschouwers: 200 per voorstelling
 • Speelvlak: minimum 4m x 4m
 • Licht- & geluid: wordt meegebracht (inbegrepen)
 • Technische fiche: wordt bij de reservatie meegezonden, maakt integraal deel uit van de overeenkomst
 • TRIP verwerkings lessen,  Projectdag Trip

PRIJS

 • Eerste voorstelling: 870 euro
 • Tweede voorstelling: 10% korting (zelfde plaats, zelfde dag)
 • Licht & Geluidsinstallatie: inbegrepen
 • Auteursrechten: niet inbegrepen
 • Verplaatsingskosten: niet inbegrepen (0,35 euro per km vanuit Gent)
 • Vermelde prijzen zijn steeds exclusief 6% BTW

FOTO’S

 

KLANTEN OVER ‘TRIP’

“Wat ik positief vond was het stoere, waarin de jeugd zich ongetwijfeld zo zal herkennen, dat in één oogwenk omslaat in een kippevel moment… ik hoop dat dat geen enkele puber koud laat.. Als monoloog een heeeel knappe prestatie! Geen enkele scene is te lang, te kort. Ik heb geen enkele seconde verveling gevoeld… en dat is “niet normaal”  Dikke chapeau! Ik hoop echt dat veel jongeren dit te zien krijgen!”

(Sint-Vincentius – Gent)

 

“Een spetterend spektakel, vooral de levendigheid en ook de betrokkenheid van het publiek, de humor. Een proficiat waard! Geen probleem om de aandacht erbij te houden.”

(Sint-Paulus – Sint-Denijs-Westrem)

 

“Knap hoe een veelheid aan aspecten aan bod komt (wie, symptomen, schuldvraag, overgang van drank naar drugs, …) en het feit dat wellicht vele jongeren er zich in kunnen herkennen. Ook de humor en het interactieve zal jongeren aanspreken.”

(Universiteit Gent)

 

“De lesmap voor klassikale nabespreking is een handig en zeer bruikbaar instrument.”

(Preventiedienst Halle)

 

“Zeer goed geacteerd. Qua voorstelling was alles goed gebracht: muziek, acteren, inspelen op publiek… De overgang in gevoelens werden perfect gebracht en de gedachtewereld van een gebruiker werd voelbaar gemaakt.”

(Don Bosco College – Zwijnaarde)

 

“Het taalgebruik zat op het niveau van onze 2e en 3e graad beroepsleerlingen. De voorstelling is voorbijgevlogen zonder ook maar één moment te vervelen. De makers laten zeker nog vragen open waar in de klas aan gewerkt kan worden.”

(Virgo Sapiens – Londerzeel)

 

“de acteur was direct en kwam goed over. De voorstelling was niet moraliserend en had een zeer goede lengte”

(Lokale Politie – Aalst)

 

“Dat de acteur er geen doekjes om wond.Ik denk dat zijn taalgebruik,lichaamshouding, verhaal …een realistische weergave zijn van veel druggebruikers.”

(Sint-Vincentius – Dendermonde)

 

“Heel wat relevante thema’s werden aangehaald waar men concreet mee aan de slag kan in een les of nabespreking”

(Preventiedienst Aalter-Maldegem)

 

“Krachtig als introductie op het thema . het maakt heel veel aspecten van de problematiek bespreekbaar op het niveau van jongeren.”

(Arteveldehogeschool – Gent)