Frank & Mattias

FRANK VAN ERUM

Toen ik 18 jaar was heb ik ongeveer een weekje getwijfeld of ik wel als acteur door het leven wilde gaan.  Mijn klasgenoten gingen namelijk allemaal naar den unief…  De rest van mijn bestaan, zowel voor mijn 18 jaar als erna, weet ik dat ik niet zonder een podium kan.  Sinds enkele jaren heb ik ook ontdekt dat je met theater nog iets sociaal kan bereiken zonder melig of vingerwijzend te worden.
Naast theater is ook muziek een passie en beroep geworden.  Als er geen instrumenten in mijn voorstellingen zitten zal het ritme van de teksten wel zorgen voor muzikaliteit.
Ik ben theatermaker in hart en nieren en de combinatie van vorige elementen zullen in elke voorstelling van O’kontreir terug te vinden zijn.

Klik hier voor het CV van Frank van Erum.

MATTIAS DE PAEP

Woorden zijn mijn ding. Ik schrijf al zolang ik me dat kan herinneren. De laatste jaren combineer ik dat met mijn tweede grote liefde: theater. Samen met anderen zoeken hoe je een verhaal overbrengt, hoe je een tekst laat leven met niet meer dan enkele lichamen en wat planken: theater is een zeer intense vorm van contact met elkaar en je publiek. Het podium is een unieke vrijplaats waar al wat denkbaar is kan en mag ontstaan.

Jongeren zijn een fantastisch publiek omdat ze op zoek zijn: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik van dit leven. Met ons theater wil ik hen uitdagen om de dingen vanuit zo veel mogelijk standpunten te bekijken en zich een eigen, kritische mening te vormen. Wanneer je erin slaagt hun taal te spreken, leer je daarvan vaak nog meer dan zijzelf.

Naast O’Kontreir stond ik in 2020 ook aan de wieg van een ander gezelschap. Met ‘tg bARSt‘ maken we theater op de grens tussen spelen en zijn. Wie nieuwsgierig is, kan altijd een kijkje nemen op www.tgbarst.be.

Klik hier voor het CV van Mattias De Paep.