‘Theater O’Kontreir’ en ‘Leefsleutels’ slaan de handen in elkaar en nodigen u samen uit op een unieke vormingsdag over pesten.

De vormingsdagen gaan door op volgende momenten:

  • 9 mei van 13u30 tot 16u30 in de PXL Hogeschool, Elfde-Liniestraat 24, Hasselt
  • 10 mei van 9u30 tot 12u30 in de Odisee Hogeschool, Hospitaalstraat 23, Sint Niklaas
  • 20 mei van 13u00 tot 16u00 in CC De Leest, Sint-Jorisstraat 62, 8870 Izegem

Hieronder vindt u meer info over de verschillende programma onderdelen. Door hier te klikken, gaat u rechtstreeks naar het inschrijvingsformulier.

 

Theatervoorstelling ‘De Pest! aan mij’

Marie is jarenlang het favoriete slachtoffer van haar klasgenoten. Wanneer ze van school verandert, besluit ze dat dit haar niet meer zal overkomen. Ze zoekt en vindt aansluiting bij ‘queen bee’ Gloria. Langzaam maar zeker gaat ze mee andere leerlingen terroriseren. Tot de gebeurtenissen met haar op de loop gaan…

‘De Pest! aan mij’ brengt de verhalen van slachtoffer en dader bij elkaar in één enkel personage. Jongeren krijgen een spiegel voorgehouden die inzicht geeft in de psychologische mechanismen die spelen bij slachtoffers en daders.

De voorstelling richt zich in eerste instantie naar jongeren uit de eerste graad secundair onderwijs. Maar ook voor leerkrachten (in opleiding) en ouders kan ze waardevolle inzichten bieden.

Klik hier voor meer info en een videofragment.

 

Gie Deboutte (Leefsleutels) over het belang van een antipestbeleid op school

gie-debouttePestgedrag op school blijft in ons land een onderschat probleem. Een recente studie bewijst dat de mentale gezondheid van jongvolwassenen die tijdens hun schooltijd gepest werden, zwaarder onder druk staat dan bij leeftijdsgenoten die tijdens hun eerste acht jaren fysiek of psychisch werden mishandeld.

Gie Deboutte legt uit waarom een pestbeleid zich niet mag beperken tot ‘brandjes blussen’ en geeft je inzicht in de eigenheid van pesten en pestincidenten.

Naast stafmedewerker bij Leefsleutels is Gie ook als wetenschappelijke medewerker verbonden aan de UA en de KUL. Hij heeft meerdere publicaties over het onderwerp op zijn naam en is één van de drijvende krachten achter het ‘Vlaams Netwerk Kies Kleur Tegen Pesten’ en de ‘Vlaamse Week Tegen Pesten’.

Je krijgt ook zicht op het aanbod van Leefsleutels, dat het welbevinden van leerkrachten en leerlingen op school helpt optimaliseren.

Klik hier voor meer info over Leefsleutels en hun vormingsaanbod.

 

Programma

Dit programma loopt vanaf het opgegeven uur van aankomst.

30 min – Ontvangst

1u00 – Voorstelling ‘De Pest! aan mij’

30 min – Q&A + pauze

1u00 – Gie Deboutte

 

Inschrijven of meer info opvragen? Vul onderstaand formulier in