Klik hier om kaarten te reserveren.

Bedankt voor uw interesse in ‘Uitputtingsslag’. Katrien De Becker en Braam Verreth, ook gekend als Simon en June uit Familie, spelen twaalf uur lang non-stop theater ten voordele van vzw Sclero’ken. Elk om beurt brengen ze vijf keer hun monoloog van een uur.

DSC_1728In ‘Trip’ kruip je met Braam in het hoofd van een druggebruiker. Laat je je verleiden door zijn pleidooi? Braam praat een uur. Maar jij hebt het laatste woord. Schuldig of onschuldig; dat is de vraag.

In ‘De Pest! aan mij’ neemt Katrien een duik in het wereldbeeld van de gepeste Marie waar enkel plaats is voor ‘daders’ en ‘slachtoffers’.  De reis voert langs schoenen met roze strikjes, hamsters, bavianen, kameleons, een empathieknopje, Darwin en een eerste kus.

‘Uitputtingsslag’ is een evenement ten voordele van vzw Sclero’ken en wil aandacht vragen voor de zeldzame auto-immuunziekte ‘sclerodermie’. Deze ongeneeslijke ziekte veroorzaakt verharding van het bindweefsel in de huid en vitale organen. vzw Sclero’ken creëert verzachtende omstandigheden waarbinnen mensen met sclerodermie elkaar en de buitenwereld kunnen ontmoeten en informeren.

Katrien en Braam zijn meter en peter van Sclero’ken. Met hun theatrale uitputtingsslag vragen ze aandacht voor de uitputtingsslag die mensen met sclerodermie elke dag opnieuw leveren. Wilt u hen nog zo fris als een hoentje aan de aftrap zien staan? Of ziet u hen liever uitgeput naar de eindmeet strompelen? Het kan allemaal door onderaan deze pagina uw plaatsen voor één (of meer) van de voorstellingen te reserveren!

En bent u even gek als Katrien en Braam? Dan kan u ook een bod doen op één van de tien ‘marathon seats’ om de ‘Uitputtingsslag’ aan den lijve te ondervinden. De tien hoogste bieders krijgen een ticket voor àlle voorstellingen, gratis drank en maaltijden en een broodnodige schoudermassage na afloop.

‘Uitputtingsslag’ gaat door op zaterdag 14 mei van 12 uur ’s middags tot 12 uur ‘s nachts in theater ‘Het Klokhuis’, Parochianenstraat 4, 2000 Antwerpen.

  • Hier kan u makkelijk uw kaarten reserveren.
  • Hier vindt u meer info over de voorstelling ‘Trip’
  • Hier vindt u meer info over de voorstelling ‘De Pest! aan mij’
  • Hier vindt u meer info over vzw Sclero’ken
  • Hier vindt u meer info over sclerodermie

Over sclerodermie

De naam komt van het Griekse woord ‘skleros’, wat ‘hard’ betekent en ‘derma’, wat huid betekent. Samen dus ‘harde huid’.

DSC_0896Sclerodermie is een zeldzame auto-immuunziekte van het bindweefsel. Dat verbindt verschillende lichaamscellen met elkaar en zorgt onder meer voor stevigheid. Sclerodermie veroorzaakt een verharding van dit weefsel. Bij sclerodermie is er een aantasting van huid en bloedvaten. Daarnaast kunnen er wisselend interne organen in de sclerose betrokken raken zoals longen, hart, nieren en maagdarmstelsel.

Het verloop van de ziekte is sterk verschillend van persoon tot persoon en is moeilijk te voorspellen. Acute of progressieve sclerodermie is levensbedreigend. Maar dat is niet noodzakelijk het geval.

Patiënten maken zich zorgen over de veranderingen in hun uiterlijk, in het bijzonder die van de het verstrakken van de gezichtshuid. Depressies, samen met pijn, hebben grote invloed op het vermogen er een sociaal leven op na te houden.
Uitgebreide info over sclerodermie vindt u hier.
Terug naar bovenaan de pagina.

Over vzw Sclero’ken

handen2Met Sclero’ken vzw wil ervaringsdeskundige Katleen Polfliet het ‘onbegrip’ en de ‘onbekendheid’ die rond de zeldzame auto-immuunaandoening sclerodermie aanpakken. Dat doet ze door een klankbord te zijn voor lotgenoten, door hen met elkaar in contact te brengen, door samen de krachten te bundelen…

Het aanbod van de activiteiten die de vzw organiseert is even verscheiden als de sclerodermie-patiënten zelf. De opbrengst van de activiteiten dient om zelf ‘handvaten’ aan te reiken aan patiënten toe en om wetenschappelijk onderzoek te steunen.
Lees meer over Sclero’ken op hun website.
Terug naar bovenaan de pagina.

Over ‘De Pest! aan mij’

Darwins ‘survival of the fittest’ doorgronden is makkelijker op de speelplaats dan tijdens de biologieles. Eten of gegeten worden. Wat kies jij?

webpestMarie is jarenlang het favoriete slachtoffer van haar klasgenoten. Wanneer ze van school verandert, besluit ze dat dit haar niet meer zal overkomen. Ze zoekt en vindt aansluiting bij ‘queen bee’ Gloria. Langzaam maar zeker gaat ze mee andere leerlingen terroriseren. Tot de gebeurtenissen met haar op de loop gaan…

‘De Pest! aan mij’ brengt de verhalen van slachtoffer en dader bij elkaar in één enkel personage. Het publiek krijgt een spiegel voorgehouden die inzicht geeft in de psychologische mechanismen die spelen bij slachtoffers en daders.

Klik hier voor meer info en een videofragment.
Terug naar bovenaan de pagina.

Over ‘Trip’

Drugs gebruiken is gewoon leuk. Toch? Want wie ben jij? Loop jij mee met de kudde? Laat jij je hoofd webTripleegvreten door de norm-aal? Of ben jij dat druppeltje dat de andere kant uit stroomt?

Schuldig of onschuldig, dat is de vraag. In zijn laatste pleidooi sleurt het hoofdpersonage je mee in zijn wereld. Je ontdekt de romantiek van drugs als uiting van ‘anders zijn’. Maar voor je het weet zit je op een grillige roetsjbaan die je via een psychose meevoert naar een dramatische afloop. Want er is een meisje gevonden. Dood.

Deze monoloog met cabaretinslag en live muziek is een unieke manier om druggebruik met jongeren bespreekbaar te maken.

Klik hier voor meer info en een videofragment.
Terug naar bovenaan de pagina.

Terug naar bovenaan de pagina.

Foto’s: Andreas Van Esbroeck ©