Bedankt voor uw interesse voor onze ‘Prospectiedag 2015′ voor het basisonderwijs. Hieronder vindt u meer info over de voorstellingen. Klik hier om rechtstreeks naar het inschrijvingsformulier te gaan. Ook als u niet aanwezig kan zijn, maar graag meer info wilt ontvangen, kan u hier uw gegevens achterlaten. We kijken er naar uit om u te mogen ontmoeten!

Kashtanka – Tsjechov voor kinderen (7+)

Kashtanka2 Op een koude winteravond raakt het hondje Kashtanka haar baasje kwijt. Een vreemde man ontfermt zich over haar. In zijn huis maakt ze kennis met een kat, een gans, een varken en de dood. Ze krijgt een nieuwe naam, ontdekt dat ze ‘talent’ heeft en vergeet haar oude leventje. Tot ze op een dag in het circus optreedt en haar vroegere baasje in het publiek ontdekt…

‘Kashtanka’ is een frivole vertelling gebracht door acteurs Hanne Struyf en Erik Van Herreweghe en celliste Tine Anthonis. Een ontroerend verhaal over kwijtraken en (her)ontdekken.

Deze voorstelling zet kinderen aan het denken over identitieit, de dood en het zoeken naar een eigen plaats in een vaak vreemde wereld. Daarnaast is het een unieke kennismaking met verteltheater, literatuur en live muziek.

Theater O’Kontreir brengt dit beroemde kortverhaal van Anton Tsjechov voor het eerst naar Vlaanderen. Voor grote en kleine kinderen vanaf 6 jaar.

Klik hier voor meer info

 Helden! – Verloren gelopen in WO I (10+)

Helden_def

Wat is dat toch? Die drang om te overleven? Als er één ding is wat iedereen hier kan, dan is ’t wel doodgaan. Maar mij… Mij lukt het niet.

Elke nacht droom ik van de kogel die mij zal verlossen, en als ’t fluitje gaat storm ik naar voor: vandaag is het zo ver! En het zou zo simpel moeten zijn. Al wat ik moet doen als de mof voor mij zijn geweer opheft, is zelf niet schieten. En toch denk ik maar één ding: leef! Ik storm op een mitrailleursnest af, kogels vliegen mij om de oren. Ik zie mijn maten vallen, hun gezicht in de modder. Zij wel! Maar ik, ik denk maar één ding: leef, leef, leef!

Ik vecht en leef en schiet en leef en dood en leef.

Fons is 14. Wanneer hij met zijn moeder naar Nederland probeert te vluchten, loopt hij verloren en belandt in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog.

Acteur Seppe Celie dook in de archieven van Ieper en kwam weer tevoorschijn met een schrijnend en historisch correct verhaal. Schrijver Mattias De Paep bewerkte dit tot een vertelvoorstelling die niemand onberoerd laat.

‘Helden!’ is de ideale aanleiding om te werken rond de historische feiten van WOI. Daarnaast is het echter vooral een bezield pleidooi tegen de gruwel en zinloosheid van oorlog en geweld.

Klik hier voor meer info.

 

INSCHRIJVEN: