‘Theater O’Kontreir’ en ‘School zonder Racisme’ slaan de handen in elkaar en nodigen u samen uit op een unieke projectdag over interculturaliteit.

 

HET SCHAAP VAN VLAANDEREN – COMEDY – THEATER O’KONTREIR
Comedians Frank van Erum en Youssef El Mousaoui gaan live en ongecensureerd de confrontatie aan. Vooroordelen, politieke correctheid, zwarte piet, halal slachten, asielbeleid, homoseksualiteit, vrijheid van meningsuiting, de rol van de vrouw en de hoofddoek,… Gevoeligheden worden niet vermeden maar net op een confronterende manier op tafel gelegd. Humor houdt een spiegel voor, zet aan het denken en functioneert zo als breekijzer om vastgeroeste ideeën los te wrikken. Leidt dit alles tot een compromis à la belge? Of maakt een geniepige interculturele bom hen alsnog tot martelaren van de multiculturele samenleving?

Meer info?
https://www.okontreir.be/het-schaap-van-vlaanderen/

 

OOGKLEPPEN AF! – WORKSHOP – SCHOOL ZONDER RACISME
Je knappe buurvrouw blijkt een seriemoordenaar te zijn; het is “weer eens” een moslim die geweld heeft gepleegd… We zitten allen verstrikt in een web van vooroordelen en stereotypen, kunnen we er nog aan ontsnappen? Onze leerkrachtenvorming geeft je alvast een stevige aanzet om op een interactieve en effectieve manier rond vooroordelen en stereotypen te werken in de klas.

Meer info?
Neem contact op met Mitch Vannecke: mitch@schoolzonderracisme.be of  02/511.16.36.

 

Zowel de voorstelling als de workshop kan u ook bij u op school organiseren. Ze sluiten beiden perfect aan bij context 7 uit de VOET: socioculturele samenleving. De dag zelf krijgt u alle informatie over de praktische organisatie en mogelijke subsidiëring.

 

KLIK OP DE LOCATIE EN DAG VAN UW KEUZE OM U GRATIS IN TE SCHRIJVEN:

Wij zijn heel blij als u deze link wil doorsturen aan andere mogelijk geïnteresseerden. U mag ook gerust meerdere personen per school inschrijven.