Theater O’Kontreir, School aan de Beurt van de stad Antwerpen en Jong & Van Zin nodigen u uit voor de gratis avondpremière van deze splinternieuwe educatieve theatervoorstelling rond het thema ‘seks en relaties’ voor de 3de graad van het secundair onderwijs.

De première gaat door op donderdag 20 oktober om 20u00 in CC Luchtbal, Columbiastraat 8A, 2030 Antwerpen.

Klik hier om rechtstreeks naar het inschrijvingsformulier te gaan.

OVER DE VOORSTELLING

Sinds de seksuele revolutie zijn we de schaamte voorbij. Op het internet struikel je over de gratis porno. En in films zie je perfecte lijven die elkaar nog nooit gevoeld hebben op magische wijze samensmelten.

Maar situeert dagdagelijkse seksualiteit zich niet ergens tussen deze twee uitersten? Waarom wordt een vrouw die haar seksleven zelfbewust in handen neemt nog steeds een slet genoemd? Waarom is een man op strooptocht een held en een schoorvoetende jongen een loser? En waarom vegen we negatieve seksuele ervaringen nog steeds onder de mat?

‘F*ck!’ toont de worsteling van twee jongeren met hun eigen verwachtingen en het oordeel van hun omgeving. Een voorstelling over genderstereotypen, groepsdruk en frustratie. Maar ook over stil verlangen, intimiteit en een ruggengraatstrelende huivering. 

Uit een brede bevraging van de Vlaamse Scholierenkoepel bij 17.000 jongeren bleek in september 2016 onder meer een duidelijke behoefte aan meer openheid in de klas rond seksualiteit. Want ‘seksuele voorlichting is meer dan een condoom over een banaan trekken’. ‘F*ck!’ is volgens ons de ideale ingang om hieraan tegemoet te komen. 

Spel: Margot Hallemans en Ken Verdoodt – Tekst en regie: Mattias De Paep

Naast de voorstelling kan u op deze avond kennismaken met het aanbod en de werking van de onderwijsondersteunende organisatie School aan de Beurt van de stad Antwerpen en de vormingsorganisatie Jong & Van Zin

OVER ‘SCHOOL AAN DE BEURT’

In ‘School aan de Beurt’ werken scholen samen met stedelijke diensten en andere partners om de leefkwaliteit in en rond de school te verbeteren. Samen gaan ze voor een aangename, veilige schoolomgeving met sociaal vaardige leerlingen. Extra aandacht gaat naar de aanpak van geweld en asociaal gedrag.

Meer info vindt u hier.

OVER ‘JONG & VAN ZIN’

‘Jong & Van Zin’ versterkt kinderen, jongeren en hun opvoeders via haar expertise over onder meer relationele en seksuele vorming. Zij verzorgen informatieve publicaties en educatieve materialen voor jongeren en hun begeleiders en geven ervaringsgerichte vormingen en workshops.

Meer info vindt u hier.

PRAKTISCH

De première gaat door op 20 oktober om 20u00 in CC Luchtbal, Columbiastraat 8A, 2030 Antwerpen. Na de voorstelling bieden we u graag een hapje, een drankje en een babbel aan.

De voorstelling is gratis. We vragen enkel om onderstaand formulier in te vullen. Kan u niet aanwezig zijn, maar wil u graag dat we u contacteren voor meer info over dit project? Laat dan hieronder uw gegevens achter.