We zijn trots te kunnen aankondigen dat O’Kontreir geselecteerd werd om mee te werken aan het project ‘Posi & Friends’.

‘Posi & Friends’ zal, naast een knotsgekke animatiereeks, kinderen, ouders en leerkrachten bereiken via schoolpakketten, interactieve theaterworkshops, muziek en een verdiepend programma dat focust op de achterliggende methodes (op maat van kinderen, ouders en leerkrachten).

Momenteel loopt een crowdfunding actie om het project te financieren waar ook u aan kan bijdragen door hier te klikken.

Doel van het project

‘Posi & Friends’ is een uniek maatschappelijk totaalproject dat kinderen tussen 6 en 10 jaar inzichten geeft in hun persoonlijkheidsontwikkeling. Dit vormt een belangrijke basis om uit te groeien tot gelukkigere en stabiele volwassenen.

Volwassenen hebben nooit geleerd om op een bewuste manier hun buikgevoel te gebruiken. Door Posi & Friends willen we kinderen de juiste tools aanreiken om die connectie te leren maken. De onderstroom van dit project is een positieve benadering van obstakels.

‘Omdenken’ is daar een mooi woord voor en een prachtige attitude. Dat willen we kinderen en ouders meegeven.

In deze korte video vertelt bezieler Geert Reynaert over het onstaan en het doel van dit project.

De animatiereeks van animatiestudio Hoaxland

Posi is het hoofdpersonage. Hij ziet er op het eerste gezicht wat anders uit. dat is de bedoeling. Achter zijn uiterlijk schuilt een toffe gast. Posi vindt zichzelf helemaal ok.
Bol-bons-buikWanneer Posi in een spiegel kijkt, dan verandert zijn spiegelbeeld en staat hij oog in oog met 3 knotsgekke figuurtjes : Bol, Bons en Buik. Zij staan symbool voor de veruitwendiging van Posi’s innerlijke dialoog en ze zijn alleen zichtbaar voor Posi en de kijkertjes. De confrontatie met zijn 3 centra is letterlijk en figuurlijk een reflectiemoment.
Bol is de ‘ratio’ of het rationeel denken, Bons staat voor de ‘emoties’ en Buik staat voor ‘wijsheid / buikgevoel’.

Posi heeft ook 4 super goede vrienden met elk een eigen karakter en kleine of grote zorgen. Zij gaan naar dezelfde school en hebben samen met Posi een muziekbandje.

Tussen hen zijn er de normale misverstanden & plagerijen. Posi weet elke keer om de problemen om te buigen tot een positief resultaat.

Geniet hieronder alvast van een ruwe schets van de generiek van de reeks. Animatiestudio Hoaxland heeft ervaring met het animeren van educatieve reeksen: zij ontwikkelende de reeks ‘Aya’ rond verkeersveiligheid. Meer info vindt u hier.


De theatervoorstelling

O’Kontreir werkt voort het project aan twee theaterconcepten: een vertelworkshop en een interactieve theatervoorstelling.

Tijdens de vertelworkshop maken de kinderen kennis met de personages en enkele verhaallijnen. Spelenderwijs komen ze in contact met Bol (ratio), Bons (gevoel) en Buik (buikgevoel). Tijdens de nabespreking focussen we op de terugkoppeling naar de eigen leefwereld: hoe toont zich dit bij hen? Wat zijn concrete voorbeelden daarvan? Hoe zouden ze het anders kunnen aanpakken?
Op die manier gaan we door impactmeting bij de doelgroep, voornamelijk door observatie, waardevolle informatie verzamelen om daarmee o.a. de scenario’s van de animatiereeks te versterken.

Posi_Friends_Circle_01

Wanneer de animatiereeks wordt uitgezonden, gaan we op tournee met een interactieve theatervoorstelling die een verdieping biedt op de reeks.

De voorstelling zal bestaan uit een reeks van korte verhaaltjes en situaties waarin de personages uit de reeks in gelijke mate aan bod komen. De acteurs grijpen deze situaties aan om een interactie met de kinderen op gang te brengen.

De gebrachte verhaaltjes/situaties zijn kort, uit het leven van de kinderen gegrepen, een duidelijke probleemstelling, duidelijke standpunten van de personages en een humoristische toets. Er zal steeds gezocht worden naar een positieve uitkomst; hetzij door de acteurs, hetzij door de kinderen.

Het educatieve doel van de voorstelling is om de kinderen vertrouwd te maken met de driedeling ‘bol – bons – buik’ en hen zo stil te laten staan bij de verschillende mogelijkheden om op een situatie te reageren. We willen hen er toe aanzetten om hierin bewust een keuze te maken.

Na elke situatie gaan we in interactie met het publiek. In welk personage herkennen ze zich? Waar loopt het fout in de situatie? Zouden zij dat ook zo aanpakken? Wat zouden de personages anders kunnen doen om tot een betere uitkomst te komen?

Op die manier moedigen we hen aan om zelf op zoek te gaan naar een goede balans tussen ‘Bol’, ‘Bons’ en ‘Buik’. We geven hen concrete tips om in confictsituaties zelf op zoek te gaan naar een positieve uitkomst.

Crowdfunding

Bent u ook enthousiast over ‘Posi & Friends’? Dan kan u bijdragen aan de crowdfunding actie die momenteel loopt door hier te klikken.

Wil u meer info over crowdfunding en hoe u concreet een bijdrage kan overmaken? Klik hier om de infofiche te downloaden.