Bedankt voor uw interesse in de gratis vorming ‘Grensgevallen’ over seksualiteit & grenzen. Tijdens deze vorming kan u de interactieve theatervoorstelling ‘Grensgevallen’ van Theater O’Kontreir bijwonen gevolgd door een workshop van Sensoa.

De vormingen gaan door op:

  • 9 mei in CC De Leest, Izegem
  • 6 juni in de Stadsschouwburg Mechelen

Het programma ziet er beide dagen uit als volgt:

  • 13u00 – 13u30: Ontvangst
  • 13u30 – 14u30: Interactieve theatervoorstelling ‘Grensgevallen’
  • 14u30-15u00: Pauze
  • 15u00 – 16u30: Workshops door Sensoa

Wegens het grote aantal vragen, komt er nog een extra voorstelling bij op 30 mei in het Rotatheater in Hamme. Die avond spelen we de voorstelling gevolgd door een spreker van Sensoa. Er zijn dus geen workshops. 

  • 30 mei om 20u00 in het Rotatheater in Hamme

Hieronder vindt u meer info over de voorstelling en de workshops. U kan ook hier klikken om rechtstreeks naar het inschrijvingsformulier te gaan.

Grensgevallen. Een interactieve theatersessie over seksualiteit en grenzen.

Nee is nee; ja is ja. Het lijkt zo eenvoudig en in principe is het dat ook. Maar als de hele ‘#metoo’-beweging ons iets geleerd heeft, is het dat er over seksuele grenzen nog heel wat te zeggen valt. Groepsdruk, graag gezien willen worden, schrik voor afwijzing, onzekerheid, foutieve beeldvorming door gendercliché’s, …

De interactieve voorstelling ‘Grensgevallen’ schotelt een groep leerlingen een reeks herkenbare situaties voor in de vorm van korte theaterscènes. Aan de jongeren om aan te geven waar voor hen de grens ligt.

Voor deze voorstelling vertaalde Theater O’Kontreir de kennis van Sensoa over seksueel grensoverschrijdend gedrag naar uit het leven gegrepen scènes. Tijdens deze vorming spelen we de scènes en delen we onze ervaringen uit het try-uit proces.

Meer info over deze voorstelling vindt u hier. 

Na deze voorstelling kan je kiezen tussen twee workshops:


Vlaggensysteem onderwijs

In deze workshop ligt de focus op het gebruik van het ‘Vlaggensysteem’ in het onderwijs. Hoe kan je seksueel gedrag in een onderwijscontext inschatten en hoe reageer je op een opbouwende manier zodat jongeren uit een situatie kunnen leren?

Tools om rond grenzen aan de slag te gaan

Hoe spreek je met jongeren over wensen en grenzen? In deze workshop leer je waar je de focus best legt en kom je in contact met het beschikbare lesmateriaal.

In afwachting van de workshops kan je alvast kennis maken met het ‘Vlaggensysteem’ op een kijkje nemen op www.vlaggensysteem.be. Je kan ook al eens snuisteren in de leermiddelenbank van Sensoa op www.seksuelevorming.be/materiaal.

‘Grensgevallen’ in de media

Klik op de links voor de artikels en reportages: