Bedankt voor uw interesse voor onze ‘Prospectiedag 2015’ voor het secundair onderwijs. Hieronder vindt u meer info over de voorstellingen. Klik hier om rechtstreeks naar het inschrijvingsformulier te gaan. Ook als u niet aanwezig kan zijn, maar graag meer info wilt ontvangen, kan u hier uw gegevens achterlaten. We kijken er naar uit om u te mogen ontmoeten!

DE PEST! AAN MIJ

Darwins ‘survival of the fittest’ doorgronden is makkelijker op de speelplaats dan tijdens de biologieles. Eten of gegeten worden. Wat kies jij? 

DSC_4800Marie is jarenlang het favoriete slachtoffer. Wanneer ze van school verandert, besluit ze dat dit haar niet meer zal overkomen. Ze zoekt en vindt aansluiting bij ‘queen bee’ Gloria. Langzaam maar zeker gaat ze mee andere leerlingen terroriseren. Tot de gebeurtenissen met haar op de loop gaan…

‘De Pest! aan mij’ brengt  de verhalen van slachtoffer en dader bij elkaar in één enkel personage. Zo maakt de voorstelling komaf met hokjesdenken en stelt ze alle betrokkenen voor hun verantwoordelijkheid.

Doelgroep: 1ste, 2de en 3de middelbaar, alle richtingen

Meer weten?
https://www.okontreir.be/de-pest-aan-mij/
https://www.facebook.com/depestaanmij?ref=hl

 

HET SCHAAP VAN VLAANDEREN

Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komen culturen elkaar tegen. En hoe! Jan met de pet en Fatima met de hoofddoek: het is geen gemakkelijk huwelijk.

_MG_0236-2Comedians Frank van Erum en Youssef El Mousaoui gaan live en ongecensureerd de confrontatie aan. Vooroordelen, politieke correctheid, zwarte piet, halal slachten, asielbeleid, homoseksualiteit, vrijheid van meningsuiting, de rol van de vrouw en de hoofddoek,…

Gevoeligheden worden niet vermeden maar net op een confronterende manier op tafel gelegd. Humor houdt een spiegel voor, zet aan het denken en functioneert zo als breekijzer om vastgeroeste ideeën los te wrikken. Leidt dit alles tot een compromis à la belge? Of maakt een geniepige interculturele bom hen alsnog tot martelaren van de multiculturele samenleving?

Doelgroep: 4de, 5de en 6de middelbaar, alle richtingen

Meer info?
https://www.okontreir.be/het-schaap-van-vlaanderen/
https://www.facebook.com/hetschaapvanvlaanderen?ref=hl

 

TRIP

Het heeft geen zin om het te ontkennen: drugs gebruiken is gewoon leuk. Jij bent toch niet zoals de anderen, jij loopt niet mee in het rijtje, jij laat je hoofd niet leegvreten door de norm-aal.
IMG_3103_1Langzaam maar zeker ontdek je de andere kant van het verhaal. Vrienden die verdwijnen, een relatie die stukloopt, emoties die op hol slaan en plots is elke dag niet meer dan een streepje op een betonnen celmuur…

‘Trip’ kwam tot stand in nauwe samenwerking met De Sleutel. Zij ontwikkelden ook  een uitgebreide lesmap bij de voorstelling. Op vijf jaar tijd speelden we meer dan 300 voorstellingen voor meer dan 45.000 jongeren.

Doelgroep: 4de, 5de en 6de middelbaar, alle richtingen

Meer weten?
https://www.okontreir.be/trip
https://www.facebook.com/pages/TRIP/381000691718?ref=hl

 

INSCHRIJVEN: