Ondertussen is de première achter de rug. Door de uitgebreide media aandacht, hebben we besloten deze pagina nog even te laten staan. Via het inschrijvingsformulier kan u nog steeds informatie over de voorstelling opvragen. We nemen dan zeker contact met u op. Verdere info vindt u op https://www.okontreir.be/sex-thing/.

Fijn dat u interesse heeft in de première van ‘Sex Thing’. Op 30 mei kan u in Theater M in Mechelen niet alleen kennis maken met de voorstelling. Child Focus zal ook het ondersteuningsaanbod voor scholen voorstellen dat het momenteel ontwikkelt om rond de problematiek van uit de hand gelopen sexting te werken. 

Praktische info:

Voorstelling ‘Sex Thing’: 20u00 – 21u00
Speech van Heidi De Pauw, CEO van Child Focus + vragenronde: 21u00 – 21u30
Locatie: Theater M, Oude Brusselsestraat 10, 2800 Mechelen
Na de voorstelling spreken we u graag bij een drankje in de bar.

Klik hier om u in te schrijven of uw gegevens achter te laten.

 

OVER ‘SEX THING’

Een klasreünie. Iedereen is uitgenodigd behalve Anna. Jaren geleden stuurden haar klasgenoten een naaktfoto van haar de hele school rond. Haar aanwezigheid zou dus wel eens een boel pijnlijke herinneringen naar boven kunnen halen.

Maar Anna komt toch. Meer zelfs, ze neemt de microfoon en confronteert de zaal met haar verhaal.

Hoe ze verliefd was op Thomas. Hoe ze niet wist dat die met zijn vrienden een weddenschap had afgesloten om een naaktfoto van haar te bemachtigen. Hoe ze naar elkaar toegroeiden. Hoe Anna hem een foto van haar trotse borstjes stuurde. Hoe hij twijfelde maar uiteindelijk toch onder de druk van zijn vrienden bezweek. En hoe ze vervolgens de controle over de situatie verloren…

Anna vertelt haar verhaal niet alleen. Ze krijgt de hulp van de gitarist. Woorden en muziek glijden in elkaar en verstrengelen zich tot een poëtische, associatieve rock & roll vertelling.

Ook het publiek krijgt een rol. Anna spreekt hen voortdurend aan als haar ex-klasgenoten. Op die manier kunnen ze niet anders dan in haar hoofd kruipen. Zo laat de voorstelling hen de impact van een schijnbaar onschuldige handeling als het doorsturen van een foto aan den lijve ondervinden.

Doelgroep: 2de, 3de en 4de jaar secundair onderwijs, alle richtingen

Spel: Elena Peeters
Muziek: Tim Ielegems
Tekst en regie: Mattias De Paep
Met ondersteuning van Child Focus

Klik hier om u in te schrijven

 

CHILD FOCUS EN SEXTING

Child Focus is de stichting voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen. Deze seksuele uitbuiting kan verschillende vormen aannemen, binnen verschillende contexten en dit zowel offline als online. Voorbeelden hiervan zijn kinderpornografie, kinderprostitutie en kindersekstoerisme. Maar ook online vormen als sexting, grooming en sextortion vallen hieronder.

Jaar na jaar krijgt Child Focus steeds meer oproepen over secundaire sexting. Dit wilt zeggen dat iemand ongevraagd iemands ‘sext’ (pikante foto) heeft gedeeld met anderen. We vertrekken vanuit het idee dat sexting op zich een normaal onderdeel vormt van de seksuele ontwikkeling van jongeren, zolang het niet onder druk en binnen de context van een gezonde gelijkwaardige relatie gebeurt. Problematisch wordt het pas wanneer foto’s ongevraagd worden doorgestuurd, en hier gaan we preventief op inzetten.

Momenteel werkt Child Focus aan nieuwe tools voor scholen en jongeren, en dit op drie niveaus: 

  • School/klas: Ondersteunen van scholen bij het ontwikkelen van een sextingbeleid op schoolniveau + een aantal lesvoorbereidingen.
  • Sexter: Een sociale media tool die jongeren weerbaar maakt en helpt reageren wanneer ze zich onder druk gezet voelen om seksueel getinte beelden te maken of door te sturen.
  • Ontvanger: Het theaterstuk ‘SexThing’, in samenwerking met theatergezelschap O’kontreir, zet heel duidelijk in op de verspreider en andere omstaanders.

Wil u hier graag meer over weten? Na de voorstelling lichten we een tip van de sluier op.