Theater O’Kontreir’ nodigt u uit om kennis te komen maken met onze splinternieuwe voorstelling ‘De Pest! aan mij’ en bijhorend lessenpakket. 

OVER DE VOORSTELLING

Darwins ‘survival of the fittest’ doorgronden is makkelijker op de speelplaats dan tijdens de biologieles. Eten of gegeten worden. Wat kies jij?

Marie voert je mee tot diep in haar hoofd. Een duik in een wereldbeeld waar enkel plaats is voor ‘daders’ en ‘slachtoffers’. Je ontrafelt het ‘systeem’ en ontdekt hoe iedereen daar zijn eigen rol in speelt. De reis voert langs schoenen met roze strikjes, hamsters, bavianen, kameleons, een empathieknopje en een eerste kus. Ook de sociale media krijgen een plaats in dit ontluisterend verhaal dat komaf maakt met de clichés en iedereen voor zijn verantwoordelijkheid plaatst.

De Pest! aan mij’ maakt een heikel onderwerp bespreekbaar, zowel voor jongeren onderling als met volwassenen. 

Spel: Katrien De Becker – Tekst en regie: Mattias De Paep

OVER HET LESSENPAKKET

Bij de voorstelling hoort een uitgebreide lesmap met gedetailleerd uitgewerkte oefeningen om de voorstelling na te bespreken. Ze dagen de leerlingen uit om met elkaar en de leerkracht in dialoog te gaan over dit toch wel gevoelige thema. Elke activiteit focust in eerste instantie op de inhoud van de voorstelling, maar laat de leerlingen geleidelijk aan meer en meer de link leggen met hun eigen situatie en klasgroep.

U kan het lessenpakket hier downloaden en krijgt na de voorstelling uitgebreid de kans om hierover vragen te stellen.

PRAKTISCH

De voorstelling gaat door op dinsdag 7 oktober  om 13u10 op het SOLV Sint Aloysius, Kasteelstraat 53, 3800 Zepperen (Sint Truiden). De toegang is gratis. We vragen enkel om onderstaand formulier in te vullen.

Wil u meer info over deze voorstelling? Klik dan hier.

Kan u niet aanwezig zijn, maar wil u graag dat we u contacteren voor meer info over dit project? Laat dan hieronder uw gegevens achter.